Završna aktivnost projekta „Ćiribu – ćiriba“

U petak, 30.10.2015. godine održana je završna aktivnost projekta „Ćiribu – ćiriba“ – Uređenje radnog i dvorišnog prostora udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama grada Subotice, koji je sprovodilo udruženje „ZaJedno“ uz podršku Resurs centra “Somborskog edukativnog centra”, u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom u okviru programa “MLADI SU ZAKON”, a finansiran od strane Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat je trajao od 12.08.-30.10.2015.godine.
Kroz projekat, unapređeni su uslovi – stvoren je bezbedniji, zdraviji i prijatniji prostor za sprovođenje programskih aktivnosti našeg Udruženja namenjenih deci i mladima sa i bez invaliditeta.

Pored samog uređivanja radnog i dvorišnog prostora Udruženja, takođe važan cilj projekta je bio i podizanje svesti o važnosti volonterizma u lokalnoj zajednici kroz međusobnu saradnju različitih grupacija mladih.

O okviru projekta realizovano je :
• Krečenje 7 prostorija (450m2) Udruženja,
• Uređena je prostorija za mlade (zidovi su uređeni dekupaž tehnikom, nabavljen novi nameštaj i zamenjen pod),
• Oslikani su ramovi za izlaganje dečijih radova,
• Oslikan je beton i stubovi u dvorištu igraonice,
• Sanirani su zidovi i stubovi kapije
• Zamenjena je nadstrešnica i ograda.

Realizovana je i radionica na temu omladinskog aktivizma i volonterizma, kao i javna akcija povodom obeležavanja Dana grada (prodaja ukrasnih predmeta sa znamenitostima Subotice).

U projekat je bilo uključeno oko 30 mladih volotera starosti od 15 do 30 godina kojima su stručnu podršku u realizaciji aktivnosti pružali zanatlije i roditelji – članovi Udruženja. Novina u odnosu na naše prethodne projekte predstavljala je uključivanje šire zajednice (prvenstveno vlasnika ugostiteljskih i trgovinskih radnji) kao donatora za obezbeđivanje ishrane i osveženja volontera ali i predstavnika starije generacije sugrađana kroz njihovo angažovanje u aktivnostima kreativne radionice.
U petak, tokom završne aktivnosti, bili su prisutni svi koji su na bilo koji način uzeli učešće u projektu, deca, roditelji, volonteri, mlade osobe sa invaliditetom, predstavnici donatorskih firmi kao i oni koji su podržavali naš projekat od samog početka.
Deca, roditelji i mlade osobe sa invaliditetom su se svima zahvalili tom prilikom uz prigodne poklone i zahvalnice. A nakon toga uz večeru i žurku, volonteri su nastavili druženje…
OVIM PUTEM SE SVIMA JOŠ JEDNOM, OD SRCA ZAHVALJUJEMO!!!:-)